Strength-based korporativni treninzi

Strength-based treninzi nisu namijenjeni samo pojedincima – Vaša tvrtka sastoji se od brojnih zaposlenika i nije dovoljno da samo voditelj bude svjestan svojih talenata. Trening zasnovan na Vašim snagama (strengths) pomaže otkriti Vama i Vašim zaposlenicima u čemu su najbolji – što je ono što čini baš njih kompetentnima za taj posao i što mogu razviti u još veće prednosti. Općenito, korporativno usavršavanje odnosi se na osposobljavanje zaposlenika kroz sustav aktivnosti i edukacijom pomoću različitih programa učenja.

Strength-based treninzi posebno su efektivni u ovom području te djeluju kao katalizator uspjeha – potičete ono što Vaši zaposlenici već posjeduju i dopuštate im razviti sav svoj potencijal.

Pristupom na bazi Vaših snaga (strengths) dotičemo se svakog aspekta izgradnje i razvoja poduzeća, a tek neki od njih su:

  • kako razviti pravilan mindset,
  • identifikacija bilo kakvih ograničavajućih uvjerenja koja vas mogu sputavati, 
  • poduzimanje koraka prema emocionalnoj izdržljivosti, 
  • poticanje otvorene komunikacije između vaših zaposlenika, timova i vodstva,
  • stvaranje zdrave organizacijske kulture,
  • određivanje učinkovitih koraka potrebnih za ovladavanje Vašim vještinama vođenja. 


Prije same operativne obuke, učimo Vas kako postići ispravan mindset, utvrditi svoje vrijednosti i potaknuti prave misaone procese za uspjeh. Osjećaj osobnog ispunjenja prvi je korak prema razvoju i održivom rastu. Ovaj se pristup odnosi na sve zaposlenike jer upravo su oni najviše dragocjen dio svake tvrtke – tvrtke bez dobrog tima slabo će proći. Bez ulaganja u Vaš tim riskirate da ih izgubite ili da rade na 50% svojeg potencijala. Većina ljudi rad za poslodavca koji ne brine o dobrobiti zaposlenika navodi kao glavni razlog odustajanja od posla – zaposlenici nisu samo mašinerija koja pokreće tvrtku.

Često se pitamo čemu edukacija zaposlenika, ako oni svejedno možda napuste tvrtku. Možda je bitnije upitati se što će se dogoditi ako unatoč nedostatku edukacije zaposlenici ostanu u tvrtki?

Edukacija radi velike razlike u produktivnosti i kvaliteti rada pojedinca – velika je šteta i tvrtki i samom pojedincu imati zaposlenike koje niste obučili za rad. Stoga su korporativni treninzi obavezni kako bi svi radili na 100%. Pogrešno je uvjerenje da su korporativni treninzi namijenjeni samo mlađoj generaciji – točnije je da je dobrobit zaposlenika u prošlosti bila zanemarivana i tek mlađe generacije dobivaju kvalitetno okruženje i edukaciju na poslu. Konzultantska tvrtka Gallup koja je specjializirana za upravljanje učinkom tvrtki još je u 2016. godini provela istraživanje u 49495 poslovnih jedinica u svim dobnim skupinama u sedam industrija i 45 zemalja te su izmjerili do 29% povećanu profitabilnost, 7% veći angažman kupaca i 19 % veću prodaju u tvrtkama koje su primijenile pristup razvoja zaposlenika.

Tko ima koristi od korporativnih treninga?

Jednostavno rečeno – svi. Neovisno o veličini tvrtke ili tipu industrije; bilo da ste ambiciozni i planirate rasti ili imate konzervativne vrijednosti i želite održati posao na razini, strength-based pristup koristit će Vašoj tvrtki. Bez obzira na to želite li poboljšati moral svojih zaposlenika, povećati produktivnost i kvalitetu rada ili povećati prihode, promjena principa dosadašnjega rada može vas odvesti u nova područja i donijeti Vam pozitivne rezultate. Takvi rezultati stvaraju prostor za daljnji produktivan razvoj cijele organizacije. Osim toga, tvrtke koje imaju aktivno zainteresirane i predane zaposlenike bilježe 41% nižu stopu izostanaka i 17% veću produktivnost što je i logično – zaposlenicima dolazak na posao predstavlja pozitivnu stvar i ugodnu atmosferu.

Zašto baš mi?

Svi naši treneri imaju dugogodišnje iskustvo u osposobljavanju zaposlenika i prilagodit će obuku Vašoj jedinstvenoj situaciji. Znanje koje dobivate ovakvim treninzima nije samo teorijsko, već i odmah primjenjivo. Neovisno o veličini tvrtke ili tima s kojim surađujemo, uz pomoć naših programa naučit ćete kako pristupiti svakom pojedincu i izvući ono najbolje iz njega te ga potaknuti na razvoj svojih prednosti što dovodi do preuzimanja dijela odgovornosti za uspjeh tvrtke. Angažirani zaposlenici ključni su na putu do uspjeha.